oriol ripoll jocs

oriol@jocs.org

685 950 785

Kit Una petita mirada al món - Fundació la Caixa
Co-poker - Infonomia
Kit Cuidadors familiars - Fundació La Caixa
Jugamón - TV3
Can Seixanta - Agrupació Mútua
Molles, engranatges i píxels - Unim
En joc - Estils de vida. La Vanguardia
El tesoro del Orbucán - Rom Orbucan
Objectius del mil·leni - Fundació La Caixa
Jocs d'aigua - Fundació Agbar
Creativitat als museus
Trama - El joc de l'any Cerdà
Kit Caixa Ingenium - Fundació La Caixa
El joc de crear històries - El Born Centre Cultural
La ciutat amagada - El Born Centre Cultural
Fira Jocjoc - Tona

Especialista en jocs. Autor de jocs per a projectes educatius, publicitat, lleure, experiències de comunicació, trobades i experiències formatives. 

 

Professor de creació de jocs a Enti, el grau de videojocs de la UB. Formador a diferents universitats, màsters, postgraus (URL, UPF, UB, UdG), jornades i programes formatius.

 

Creatiu a Jocs al segon, un consultora dedicada al desenvolupament de jocs aplicats a projectes de comunicació i educació. 

 

He comissariat diferents projectes culturals: el programa de jocs del Born Centre Cultural, l'exposició Molles, engranatges i píxels per Unnim, el programa d’activitats familiars de l’Exposició Internacional de Saragossa 2008 i els espectacles d’esports tradicionals i els jocs tradicionals al Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona 2004. I des de l’any 2001 sóc a la direcció de la Fira del Joc i la joguina diferent de Tona.  

 

He escrit una quinzena de llibres de jocs, alguns dels quals han estat traduïts a llengües diferents. Des del 2009 col·laboro amb La Vanguardia. També em pots llegir a Núvol, el digital de cultura. 

alguns projectes

sobre mi

també sóc a